Bobilplasser


På siden for bobilplasser finner du plasser som egner seg for overnatting når du er på tur med Bobil. Det kan være alt fra campingplasser til små plasser inntil vegen. Alle plassene er registrert av brukere på cachetur.no.

Du kan zoome inn på oversiktskartet for å se hvor det er registrert bobilplasser. Du kan også få opp listen over de bobilplassene du selv har registrert, eller starte registreringen av en ny bobilplass herfra.

Plassene er delt inn i to hovedtyper: Organisert plass og Fricamping (nærmere forklart lenger ned), og de har hvert sitt ikon på kartet:

De organiserte plassene har symbolet med en seng, mens fricampingplassene har symbolet med en P.

Hver bobilplass har en egen side hvor de presenteres med et sett med egenskaper, en beskrivelse (ikke alltid), et kart og et kommentarfelt hvor du kan dele dine egne erfaringer om plassen.

Organisert plass

En organisert plass, er som navnet tilsier, en organisert plass beregnet for overnatting. Som regel mot betaling...
Det kan være en fullverdig campingplass som tar i mot bobiler for korttidsopphold, eller det kan være plasser som er spesielt tilrettelagt for bobiler og bare det.

Vær oppmerksom på at siden alle plassene er registrert av cacheturs brukere er informasjon om pris og fasiliteter slik det var da vedkommende registrerte plassen. Du bør alltid sjekke opp om dette stemmer når du planlegger tuden din dersom du tenker å benytte plassen.

Fricamping

Fricamping er alle egenede overnattingssteder, som ikke er organisert. Det kan være parkeringsplasser, rasteplasser eller andre åpne plasser det er mulig å komme ut av vegen og stå for en natt med en bobil.

I tillegg til koordinater for plassen er det angitt hva slags type plass dette er (rasteplass / parkeringsplass / annet), hvor mange bobiler det anslagsvis er plass til (om man er flere som kjører i følge) og om det er mulig med telt på stedet. I tillegg er det  en enkel klassifisering av plassens kvalitet (nødsfall / grei nok / flott plass).


Legg en plass til i en tur

For å legge en plass til i en tur, trenger du bare å velge tur fra listen, evt. legge til en kommentar og så trykke på knappen for å sende den rett inn som veipunkt i turen din.

Du finner dette verktøyet rett under kartet på begge typer bobilplasser.


Mangler det en plass du vet om? Du kan registrere den selv.

Hvis du holder på å lage en tur, og er på jakt etter egnede bobilplasser for den turen er det en egen funksjon for det.