Lage turmal

Har du laget deg en fin tur, som du var så fornøyd med at du vil dele denne turen med andre cachere, som en Turmal?

Da må du først huske på noen småting:

  • Du får ikke opp menypunktet under på "aktive" turer
  • Når du lager en ny turmal, den vil havne i turgalleriet.
  • Turmaler må holde en viss standard. Maler som bare inneholder en cache, eller som av andre grunner blir rapportert inn, vil bli deaktivert.
  • Den skal ikke være datobestemt eller laget for en spesifikk tur/fellestur
  • Den må inneholde cacher
  • Den skal ikke inneholde løsningen/koordinatene til mysterier eller andre oppgaver
  • Malen må ha en nytteverdi (en mal som inneholder en tilfeldig liste med cacher, har ikke nytteverdi. En mal med en løype man kan gå/kjøre/sykle, info om parkering, adkomst etc, har nytteverdi)

Utover disse punktene så må du selvsagt huske at du må "passe" på malen din, skulle f.eks en av cachene bli Arkivert, så må du manuelt gå inn i malen og slette/fjerne cachen fra malen

Selve "genereringen" av en mal er svært enkel, du går inn på den turen du er fornøyd med og velger Klon, også klon til ny offentlig mal


For turer der dato fortsatt er aktiv, må vi gå via Last ned/Eksporter

Og du kommer da hit, her kan du endre på f.eks beskrivelse for å gi cachere et bedre bilde av hva de kan forvente seg.

Her er det også viktig at man "vasker" bort alle spor/rester av ting i beskrivelsen som gjerne har blitt satt inn når man har hatt en fellestur, av typen Per og Pål stiller med bil, Else og Norun baker boller og smører sandwicher til turen, dette er informasjon som ikke hører hjemme i en mal. OBS dersom du ikke vil gjøre malen tilgjengelig med en gang, (du vil manuelt legge til veipunkter etc. senere så huker du av på: "Dette er en kladd" under beskrivelsen)